Elicitation

Vi er den førende udbyder af træning og træningskurser i elicitation og
kontraelicitation til virksomheder og privatpersoner i Skandinavien og UAEKontakt os i dag

Hvad er
Elicitation?

Elicitation er et interpersonelt færdighedssæt, der oprindeligt er udviklet af efterretningstjenester til efterretningstjenester. Elicitation består af en række teknikker, der udnytter den menneskelig psykologi og udelukkende bruges til at indsamle specifik information fra menneskelige kilder, oftest fra en nøje udvalgt person og uden at "elicitøren" afslører sin hensigt eller formålet med samtalen.

Kort fortalt så er elicitation en måde, hvorpå du indhenter specifik, sensitiv eller kritisk information uden at stille et eneste spørgsmål. Der er en grund til, at efterretningstjenesterne bruger elicitation, og det er fordi, det virker. Det er blevet grundigt gennemtestet og forfinet i praksis hver eneste dag, fordi efterretningstjenesterne er afhængige af, at det skal virke.

Elicitation
som redskab

At kunne udtrække vigtig information fra andre uden at afsløre din hensigt, kan være særlig fordelagtigt, hvis du beskæftiger dig med eller arbejder inden for:

  • Salg (sælger, salgschef, salgsdirektør mv.)
  • Forhandling (forhandler, leder, direktør mv.)
  • Kundeservice
  • Behandler (læge, sygeplejerske, coach, terapeut, kiropraktor mv.)
  • Efterforsker (journalist, politibetjent mv.)
  • Har med mennesker og relationer at gøre på en daglig basis

Elicitation kan være et strategisk vigtigt redskab, hvis du i dit arbejde generelt er afhængig af information fra dine modparter.

Dele af vores undervisning i elicitation berører også emner, som strategisk spørgeteknik, nonverbal kommunikation, statement analysis og påvirkningspsykologi.

Lær hvordan du bruger elicitation til fordel for din virksomhed

Kontakt os i dag

Oftest stillede spørgsmål

Hvem kan bruge elicitation?

Elicitation blev oprindeligt udviklet af efterretningstjenester til efterretningstjenester, med det formål, at udtrække information fra særligt udvalgte kilder (ofte udenlandske spioner). I dag kan alle - uanset branche lære teknikkerne bag elicitation. Selvom du ikke arbejder for en efterretningstjeneste, vil elicitation uden tvivl kunne være til gavn. I virksomhedsregi vil det bl.a. hjælpe dig med at træffe dine forretningsbeslutninger på et mere informativt grundlag.

Er elicitation manipulation?

Nej, elicitation er ikke manipulation. Elicitation er en række teknikker, der hjælper dig med at tilegne dig information via en uformel samtale.