Kropssprog

Vi tilbyder avanceret træning og træningskurser i kropssprog og nonverbal
kommunikation til virksomheder og privatpersoner i Skandinavien og UAEKontakt os i dag

Hvad er
kropssprog?

Kropssprog eller nonverbal kommunikation er, modsat hvad de fleste tror, ikke universelt. Nonverbal adfærd varierer fra land til land, fra sociale grupper og fra kulturer. For at forstå den egentlige betydning af andre menneskers adfærd, er du først nødt til at sætte dig ind i, hvem de er, og hvor de kommer fra.

Vores undervisning i nonverbal kommunikation tager udgangspunkt i videnskaben. Her fokuseres der udelukkende på de seks kommunikationskanaler, hvoraf fire af dem har med det nonverbale at gøre; kinesics (kropsbevægelser), ansigtsudtryk, psykofysiologi og anspændthed.

Hvis du ikke er i stand til at analysere dine modparters nonverbale adfærd og signaler, misser du vigtige signaler, der kan påvirke dine salg, forhandlinger eller forretningsmøder. 

Fordelene ved
at kunne analysere
kropssprog

At kunne analysere andre menneskers nonverbale adfærd og signaler, kan være særligt fordelagtigt, hvis du beskæftiger dig med eller arbejder inden for:

  • Salg (sælger, salgschef, salgsdirektør mv.)
  • Forhandling (forhandler, leder, direktør mv.)
  • Kundeservice
  • Behandler (læge, sygeplejerske, coach, terapeut, kiropraktor mv.)
  • Efterforsker (journalist, politibetjent mv.)
  • Har med mennesker og relationer at gøre på en daglig basis

Dele af vores undervisning i kropssprog og nonverbal adfærd berører også emner som ansigtsudtryk- og mikromimik, statement analysis (ordanalyse) og påvirkningspsykologi.

Lær hvordan du aflæser andre nonverbale signaler og adfærd til fordel for din virksomhed

Kontakt os i dag

Oftest stillede spørgsmål

Hvad skal jeg bruge
viden om kropssprog til?

Viden om kropssprog og/eller nonverbal kommunikation kan være en fordel. Det kan fortælle dig, om der eksempelvis er overensstemmelse med det en person siger, og det en person gør. Det vil hjælpe dig med at blive bevidst omkring dig selv, din egen adfærd og fremtoning, og ikke mindst, hvordan folk opfatter dig. Set fra en anden vinkel vil disse egenskaber også kunne hjælpe dig med, at finde ud af, om en person udviser bedragerisk adfærd - dog kan kropssprog alene IKKE afsløre løgn eller bedrag.

Kan kropssprog afsløre
løgn og bedrag?

På trods af hvad du måske har hørt eller læst i en bog, findes der ingen videnskabelige nonverbale tegn på hverken løgn eller bedrag.
Desuden kan kropssprog alene ikke afsløre, at en person lyver. Det vi i stedet kigger efter er små stressimpulser eller såkaldte hot-spots, der opstår i uoverensstemmelse med konteksten/situationen. Disse hot-spots kan indikere forandring i en persons følelsesmæssige tilstand. Dog kan ét enkelt hot-spot ikke stå alene. Vi skal have mindst tre hot-spots på tværs af minimum to af vores kommunikationskanaler, før vi kan begynde at konstatere, at her er der noget vi skal se nærmere på.