Statement Analysis

Vi udbyder træning i Statment Analysis til
virksomheder og privatpersoner i Skandinavien og UAEKontakt os i dag

Hvad er
Statement
Analysis?

I de lande hvor engelsk er hovedsproget, er statement analysis (ordanalyse), på grund af opsætingen af den engelske grammatik, en af de mest præcise måder at afgøre, om en person lyver i sin mundtlige eller skriftlige udtalelse. Det er stort set umuligt for en person at give en vildledende udtalelse uden at afsløre tegn på enten løgn eller bedrag.

Dette er fordi, at folks ord altid vil forråde dem. Normalt vil der være flere måder, hvorpå du kan formulere et udsagn eller udtalelse. Hvad de færreste ved, er at folk altid vil formulere deres udtalelse baseret på al deres viden. Desværre for dem betyder dette, at deres udtalelser vil indeholde information, som de ikke havde til hensigt at dele. Så selvom en person ønsker at tilbageholde vigtig information, vil de ufrivilligt give flere oplysninger, end de selv er bevidste omkring. 

Hvad vi skal være opmærksom på i Danmark eller lande, der ikke har engelsk som hovedsprog er, at de samme grammatiske regler ikke gælder på samme måde, og derfor kan statement analysis ikke bruges helt på samme måde. Der er dog stadig en hel del ord og grammatiske regler, der virker på dansk.

Vi underviser i statement analysis på dansk, men den avancerede del vil blive undervist til brug på engelsk. Ofte inkorporerer vi statement analysis, som en del af undervisningen i bl.a. elicitation, påvirkningspsykologi og salgstræning.

Fordelene ved
Statement
Analysis

At blive bevidst om hvorvidt andres ord, udtalelser og sprogbrug er troværdige, eller om der bliver tilbageholdt information, kan være særlig fordelagtigt, hvis du beskæftiger dig med eller arbejder inden for:

  • Salg (sælger, salgschef, salgsdirektør mv.)
  • Forhandling (forhandler, leder, direktør mv.)
  • Kundeservice
  • Behandler (læge, sygeplejerske, coach, terapeut, kiropraktor mv.)
  • Efterforsker (journalist, politibetjent mv.)
  • Har med mennesker og relationer at gøre på en daglig basis

Dele af vores undervisning i statement analysis berører også emner som strategisk spørgeteknik, nonverbal kommunikation, statement analysis og påvirkningspsykologi.

Lær hvordan du bruger statement analysis til fordel for din virksomhed

Kontakt os i dag

Oftest stillede spørgsmål

Hvorfor bruge
Statement Analysis?

Statement analysis er specielt brugbart for dig, der sidder med andre mennesker til dagligt. Vores hjerne er skabt sådan, at den ikke kan "glemme", at vi lyver, og derfor kommer vi alle sammen til at lække vores løgne gennem de ord, vi siger. Det er ikke meningen, at du skal gå ud og kalde alle ud, der bruger et bedragerisk ord, meningen er derimod, at du skal få lettere ved at navigere i, hvad der rent faktisk bliver sagt uden at din hjerne fortolker det, som personen gerne vil have dig til at tolke udtalelsen.

Kan man udelukkende stole på statement analysis?

Til dels. På engelsk vil du forholdsvis hurtigt kunne danne dig et nogenlunde klart overblik over, om personen taler sandfærdigt eller ej, da der er meget klare grammatiske retningslinjer på engelsk, hvad angår statement analysis. På dansk er det en smule sværere, men ikke desto mindre er det stadig muligt. Visse ord bruges specifikt til at dække over handlinger og tid, og disse er guld værd at vide.